Iskolapszichológus

Kedves Diákok!

 

Szeretnék nektek bemutatkozni: Ráczné Karikó Rita vagyok, az iskola pszichológusa.

 

A 2023/24-es tanévben az alábbi lehetőségeket kínálom érdeklődő diákok számára:

 

Pszichológia szak - szakkör: pszichológia iránt érdeklődő 11. és 12.-es diákokat várok, akik komolyan fontolóra vették, hogy pszichológia szakon szeretnének továbbtanulni. Ez a szakkör 5 alkalmas és közérdekű kérdéseket, dilemmákat jár körül, pl. milyen egyetemek léteznek, melyiknek mi a specialitása, mit lehet kezdeni pszichológus diplomával jelenleg, mit csinál, hogy dolgozik egy pszichológus, hol helyezkedhet el, milyen sztereotip kép él jelenleg a magyar társadalomban a pszichológusokról, mire számítson az, aki erre a pályára teszi fel az életét, stb.?

Ennek ideje, helye: szerdánként a 8., vagy a 9. órában, valamelyik nagyobb tanterem, vagy a könyvtárban. Első foglalkozás: 2021.szept. 3.-4. hetében lesz.

 

Relaxációs csoportos foglalkozás: a diákok el tudják sajátítani az autogén tréninget. Ennek alsó korhatára 17. betöltött év. Olyan diákok jelentkezését várom ide, akik tudják, érzik magukon, hogy szorongóak, sok mindenen idegeskednek, sokszor, sokféle helyzetben feszültséget/félelmet élnek át,  akikben magas a megfelelési vágy, túlterheltek, és meg szeretnének tanulni lenyugodni, nyugodtabban elaludni/átaludni az éjszakát. 

Ez a csoportos foglalkozás tehát 11-12. diákok számára elérhető.

Helye, ideje szervezés alatt, várható kezdés: október első hete. Összesen 10-12 alkalommal találkozunk, heti rendszerességgel.

 

Komplex művészetterápiás önismereti foglalkozást indítok heti rendszerességgel, ahová olyan 10.-12. osztályos diákok jelentkezését várom, akik úgy érzik, szóban nehezebben nyilvánulnak meg, visszahúzódóak társas helyzetekben, ugyanakkor az érzéseiket, gondolataikat könnyebb valamilyen alkotáson keresztül megmutatni, kommunikálni róla. Ez nem rajztanfolyam, semmilyen előképzettséget nem igényel, hiszen itt nem az alkotás szépsége a cél, hanem az alkotás közbeni nyugalom, befelé irányuló figyelem, elmélyülés, kreativitás elérése és megélése, az önismeret fejlesztése.

Helye, ideje szervezés alatt.  Összesen 7 alkalommal találkozunk, az első, 0. alkalom bevezetést kínál a módszerbe, ismerkedéssel együtt.

A művészeti eszközöket mindenki magának biztosítja (akvarell papír, festék, porpasztell, zsírkréta stb.) A csoportos foglalkozás hetente valósul meg, összesen 6+1 alkalommal.

 

Filmklub – pszichológiailag értékes és érdekes filmekkel, az iskola egyik termében

Havonta egyszer megtekintünk együtt olyan filmeket, melyeknek pszichológiai vonatkozása is van. A „mozizás” után közös beszélgetés történik a filmmel kapcsolatban. 

Egy kis kedvcsináló a filmlistához: Kóristák, Hullám, Fomo, A falu, Mindenki, A szüfrazsett, A remény rabjai, Billy Elliot, Amerikai história X, Gettómilliomos, Az osztály, A számolás joga, Egy kosaras naplója, Éretlenek, Eufória, Requiem egy álomért stb.

Ideje, helye: iskola, péntek délutánonként

 

Pszichológia szakkör: olyan témákkal foglalkozunk, melyek nap mint nap érintenek bennünket, csak eddig nem tudatosítottuk őket magunkban. Itt lehetőség kínálkozik arra, hogy saját életünkre vetítve beszélgethessünk ezen jelenségekről, úgy mint társas befolyásolás, csoportnyomás, előítéletek, sztereotípiák, börtönkísérlet, politikai propaganda, tömeg-jelenségek, bámészkodó hatás, holdudvar hatás, Pygmalion-effektus, stb.

Időpontja, helye: a pszichológia szak – szakkör végeztével, annak idősávjában.

 

Akinek felkeltette a levelem az érdeklődését, küldjön egy e-mail-t, amiben mielőbb jelezze részvételi szándékát. 

 

Üdvözlettel,

Ráczné Karikó Rita

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

egy százalék

Támogassa adója egy százalékával iskolánk alapítványát!

Appendix - A Bolyai János Gimnáziumért Alapítvány.

Adószám: 18364956-1-03

Köszönjük!

 

 

 

 

Öregdiák találkozó 2023. május 13.

Közelgő események

No events

Eseménynaptár

June 2024
M T W T F S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

 

 

Tanulást segítő appok

Letölthető diákjaink által fejlesztett appok:

- App-a.apk

- dolgozapp.apk

- Learning_Machine_v1.apk

- Memoria.apk

- MilAxe.apk

- Pilots_Memory.apk

 

Megújult honlapunk

Kedves látogató!

Honlapunk megújult, a régi honlap anyagai továbbra is elérhetőek a itt:
archivum