Kezdőlap

Frissítve 2021. 06. 17

 

Az elektronikus beiratkozás menete

Kérjük, hogy aki még nem töltötte ki az online kérdőívünket, az 2021. június 20-ig tegye meg!!!

 - Online kérdőív

 

Kedves Szülők, Diákok!

 

A Kecskeméti Bolyai János Gimnáziumba felvételt nyert tanuló szülője, vagy törvényes képviselője útján az iskolába személyesen vagy elektronikus úton is beiratkozhat.

Az elektronikus beiratkozás esetén a KRÉTA rendszer üzemeltetője az e-Ügyintézés felületén biztosítja 2021. június 15-től a szülő vagy a törvényes képviselő részére, hogy a középfokú iskolába felvételt nyert tanuló adatait beküldhesse a középfokú iskola részére a „Beiratkozás középfokú intézménybe” folyamat segítségével. Az elektronikus beiratkozáshoz az INNEN letölthető tájékoztató nyújt segítséget. Az adatok elektronikus úton való megküldésére 2021. június 22-én 12 óráig van lehetőség. Kérjük, mindenki hozza magával az első szülői értekezletre az e-Ügyintézés felületen kitöltött adatlapokat nyomtatva, aláírva, ahol szükséges tanúzva.

 

Aki a KRÉTA rendszer használatával nem tudja megküldeni a beiratkozáshoz szükséges adatokat, annak lehetőséget biztosítunk személyes beiratkozásra. A személyes beiratkozáson mindkét szülőnek vagy törvényes képviselőnek, továbbá a tanulónak a személyes megjelenése szükséges.  Egyszemélyes felügyeleti jog esetén egy szülő és a tanuló megjelenése elegendő, de kérjük, az erre vonatkozó végzés bemutatását.

 

A személyes beiratkozás, illetve a kitöltött adatlapok és egyéb dokumentumok leadásának időpontjai:

9.A      sport/általános                        2021. június 22. 13.00 – 16.00 (aula)

9.B      angol                                       2021. június 23. 13.00 – 16.00 (aula)

9.C      matematika/informatika         2021. június 23. 13.00 – 16.00 (302-es terem)

9.Ny    spanyol/német                        2021. június 24. 13.00 – 16.00 (aula)

A Bolyai János Gimnázium lehetővé teszi, hogy a tanulók a diákigazolvány igénylésére vonatkozó kérelmüket (NEK adatlap) szülőjük vagy törvényes képviselőjük útján a beiratkozást követően is benyújthassák az iskolához. A beiratkozást követően ügyfélfogadás minden szerdán 9.00 -13.00 óráig. Az adatlapokat a későbbiekben ügyfélfogadási időben lehet a leadni iskolánkban. Kérjük, hogy legkésőbb július 14-ig adják le a NEK adatlapot, mert csak így készül el szeptember 1-re a tanuló diákigazolványa!

 

 

Tisztelt Ifjú Bolyaisok!

 

Először is mindenkit szeretettel üdvözlök a Kecskeméti Bolyai János Gimnázium tanulói sorában. Örülünk, hogy a mi iskolánkat választottátok és reméljük komoly tudást és szép élményeket szereztek nálunk.

Sajnos kicsit más helyzetben kezditek meg a középiskolai tanulmányaitokat, mint az elődeitek. A jelenlegi tájékoztató is általában személyesen szokott elhangzani a beiratkozáson. Kérem, figyelmesen olvassátok végig az alábbi információkat - akár többször is -  és pontosan hajtsátok végre a kéréseinket, betartva a határidőket! Készítsétek elő a kért iratokat, dokumentumokat és töltsétek ki pontosan a nyomtatványokat és az online kérdőívet!

 

Leendő osztályfőnökeitek:

9.A:     sport/általános                         Búti Csaba

9.B:     angol                                          Kothenczné Kemény Éva

9.C:     matematika/informatika         Németh István

9.NyKNy:   spanyol/német                  Szőke-Tóth Zsolt

Gimnáziumunk egyenruhája lányoknak fehér blúz, sötét szoknya és a saját gallérunk, fiúknak sötét színű öltöny és a saját bolyais nyakkendőnk. Fiúknak és lányoknak is a gimnázium logóját ábrázoló kitűző. A gallért, a nyakkendőt és a kitűzőt az iskolában lehet megvásárolni és az osztályfőnöktől fogjátok megkapni. Testnevelés órán az iskola logójával ellátott pólót viselnek diákjaink, amit szintén az iskolában tudtok megvásárolni. A pólóból bármennyit lehet rendelni, de legalább kettő vásárlását ajánljuk. Kérjük a póló méretét és a rendelni kívánt darabszámot a levél végén  mellékelt online kérdőíven pontosan megadni!

Megtekinthető mérettáblázat

Az iskolánkban zárható egyedi szekrények állnak a diákok rendelkezésére, amelynek használatát kérjük tanulóinktól.

A középiskolásoknak 50 óra önkéntes közösségi munkát kell végezniük a négy év alatt. Ez az érettségire bocsátás egyik feltétele. Iskolánkban ezt külön naplóban dokumentáljuk. Az iskolai közösségi szolgálatról külön csatolunk egy tájékoztató levelet.

A kilencedik osztályosok ingyen kapnak tankönyvet, de azokat a tanév végén a könyvtárnak vissza kell adni. Már most felhívjuk a figyelmet, hogy a tankönyvek állapotára kiemelten figyeljetek. A tankönyvkezelésről és a tankönyvosztásról külön tájékoztatót mellékeltünk.

Az étkezés saját ebédlőnkben történik. A menzával kapcsolatos tájékoztató és kitöltendő kérdőív mellékletben található. Kérem, töltsétek ki és juttassátok vissza az első szülői értekezleten iskolánkba!

Iskolánkban védőnő, iskolaorvos és iskolai pszichológus is dolgozik. A napi munkában közvetlenül a védőnő vesz részt. Ő is készített egy tájékoztatót és egy kérdőívet Nektek, amelyet kérünk elolvasni és a kérdőívet kitöltve visszajuttatni hozzánk.

Iskolánk tanulói a beiratkozás után megkapják egyedi *@kbjg.hu-s e-mail címüket, melyet elsősorban az iskolai kommunikációhoz és a Microsoft Teamsbe való bejelentkezéshez kell használni.

Még júniusban szervezünk osztályonként csak a szülőknek egy rövid értekezletet, ahol a szülők személyesen is megismerkedhetnek velünk. A szülői értekezleteket az aulában vagy a 302-es teremben tartjuk, a megfelelő szabályok betartásával. Kérjük, hogy minden családból csak egy szülő jelenjen meg!

A szülői értekezletek időpontjai:

9.A      sport/általános                         2021. június 22. 16.30 Aula

9.B      angol                                          2021. június 23. 16.30 Aula

9.C      matematika/informatika        2021. június 23. 16.30 302-es terem

9.NyKNy    spanyol/német                 2021. június 24. 16.30 Aula

Kérem, a szülői értekezletre mindenki hozza magával a következőket:

 • A beiratkozásnál az e-Ügyintézés felületen kitöltött adatlapokat nyomtatva, aláírva, ahol szükséges tanúzva
 • A diák anyakönyvi kivonatának másolata
 • A diák TAJ kártyájának másolata
 • A diák adókártyájának másolata (akinek még nincs később pótolhatja)
 • A diák személyi igazolványának, lakcímkártyájának másolata
 • A másolatokra kérjük ráírni kézírással, aláírással, hogy a „másolatok készítéséhez hozzájárultam”
 • NEK adatlap (Okmányirodában, Kormányablakban előzetesen elkészítendő, diákigazolvány igényléséhez nélkülözhetetlen)
 • Kitöltött nyomtatvány a védőnőnek
 • Kitöltött nyomtatvány a menzához
 • A fent részletezett egyenruha kiegészítő, kitűző, póló, IKSZ napló megvásárlásához szükséges készpénz (két póló rendelése esetén kb 6.500 Ft). A megvásárolt kiegészítők, póló, kitűző, napló augusztusban vehető át az osztályfőnöktől.
 • A szekrények bérleti díja augusztusban fizetendő (3.500 Ft/év)

Diákigazolvány igénylését csak a leadott NEK adatlappal tudjuk kezdeményezni. Aki a júniusi szülői értekezleten leadja a NEK adatlapot, szeptember 1-én átveheti az új diákigazolványát. Végül kérnénk mindenkit, hogy figyelmesen töltse ki az alábbi online kérdőívet, többek között ez fogja meghatározni a tanult második idegen nyelvet, amin a későbbiekben változtatni már nem lehet.

Online kérdőív (kérjük figyelmesen töltsétek ki, a beiratkozás zökkenőmentes lebonyolításához) - a bejelentkezéshez használd az oktatási azonosítódat.

 

Letölthető dokumentumok:

- iskolavédőnői tájékoztató (kinyomtatva, kitöltve várjuk vissza)

- tájékoztató iskolai étkezéshez

- adatbekérő lap iskolai étkezéshez (kinyomtatva, kitöltve várjuk vissza)

- nyilatkozat kedvezményes iskolai étkezéshez (kinyomtatva, kitöltve várjuk vissza)

- tájékoztató az 50 órás közösségi szolgálatról

- tájékoztató a tankönyvellátásról

 

Üdvözlettel:

Dr. Harnos István

intézményvezető

egy százalék

Támogassa adója egy százalékával iskolánk alapítványát!

Appendix - A Bolyai János Gimnáziumért Alapítvány.

Adószám: 18364956-1-03

Köszönjük!

 

 

 

 

Öregdiák találkozó 2023. május 13.

Közelgő események

No events

Eseménynaptár

October 2023
M T W T F S S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

 

 

Tanulást segítő appok

Letölthető diákjaink által fejlesztett appok:

- App-a.apk

- dolgozapp.apk

- Learning_Machine_v1.apk

- Memoria.apk

- MilAxe.apk

- Pilots_Memory.apk

 

Megújult honlapunk

Kedves látogató!

Honlapunk megújult, a régi honlap anyagai továbbra is elérhetőek a itt:
archivum