Pályázatok

Erasmus+ pályázat

 

Nyitás Európára: Intézményünk az elkövetkező hét évben arra helyezi a hangsúlyt, hogy megerősítse az iskola nemzetközi kapcsolatait, jobban érvényesítse az interkulturalitást és multikulturalitást mint értéket, mind a tantárgyi programokban (pl. idegennyelv-tanítás, természettudományos vagy társadalomtudományi tárgyak), mind az iskolai életben (motiváció, kapcsolatteremtés, tolerancia, széles látókör).

Különösen fontos ez egy olyan intézményben, ahol a nyelvtanítás mindig előtérben volt, s az elkövetkező években, mint az interkulturális kapcsolatteremtés eszköze szándékaink szerint még nagyobb szerepet fog kapni.  Kiemelt feladatnak tekintjük, hogy ne csak azok a diákjaink tegyenek szert használható nyelvtudásra, akik nyelvi osztályokba járnak, és az alap óraszámnál nagyobb óraszámban tanulják a választott idegen nyelvet, hanem azok is, akik más jellegű tehetségüket akarják elsősorban kibontakoztatni, de ehhez jó idegennyelv-tudásra van szükségük.

Célunk, hogy a nemzetközi diákprojektek a pedagógiai programunk részévé váljanak, és tanulóink közül egyre többen részt vegyenek európai stratégiai partnerségekben. Csak így látjuk biztosítva azt, hogy a nálunk tanuló fiatalok interkulturális kompetenciája kialakuljon, elmélyüljön, tartalommal töltődjön meg, s az európai értékeket ismerő és elismerő, nyitott és toleráns polgárokká váljanak. A nemzetközi projektek lehetőséget adnak arra is, hogy serkentsék a módszertani megújulást, mely valamennyi az iskolában tanító tanár számára fontos, illetve hogy élményszerűvé tegyék a tanulást, ezáltal csökkentve az iskolai lemorzsolódást, a korai iskolaelhagyás kockázatát.

Ennek elérése érdekében olyan tanárokra van szükségünk, akik képesek a megcélzott stratégiai partnerségeket megpályázni és lebonyolítani, akik maguk is elmélyült interkulturális kompetenciával rendelkeznek, megértik és elfogadják az európai dimenzió jelentőségét, és rendelkeznek olyan idegennyelv-ismerettel, amely nélkül ezek a személyiséget is  gazdagító projektek nem valósulhatnak meg.

 

Ezzel a céllal iskolánk két tanára, Schnell Ildikó és Tóthné Muráncsik Mónika vettek részt az IfeL által szervezett német és angol nyelvű kurzuson Portugáliában 2014 augusztusában és októberében. A továbbképzésekre „Az interkulturális kompetencia és a pályázati tevékenységek készségeinek intézményi fejlesztése” című pályázat keretei között került sor.

Az egy-egy hét folyamán tanáraink más európai iskolák tanáraival együtt tekintették át az új pályázati lehetőségeket, s fejlesztették, csiszolták gyakorlati és elméleti tudásukat, s építettek ki új kapcsolatokat jövőbeli nemzetközi iskolai együttműködések, projektek létrehozása érdekében.

A továbbiakban is tervezzük, hogy kollégáink nyelvismeretét, projektmenedzseri kompetenciáit, szakmai-pedagógiai- módszertani tudását elmélyítő kurzusokat választunk továbbképzés céljából, majd ezeket a készségeket intézményi szinten megerősítjük, elmélyítjük, az iskola teljes közösségét bevonva a munkába.

 

A projektet az Európai Unió támogatta.

A közleményben megjelentek nem szükségszerűen tükrözik az Európai Bizottság nézeteit.

A fotódokumentácó a galériában található.

egy százalék

Támogassa adója egy százalékával iskolánk alapítványát!

Appendix - A Bolyai János Gimnáziumért Alapítvány.

Adószám: 18364956-1-03

Köszönjük!

 

 

 

 

Öregdiák találkozó 2023. május 13.

Közelgő események

No events

Eseménynaptár

February 2024
M T W T F S S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29

 

 

Tanulást segítő appok

Letölthető diákjaink által fejlesztett appok:

- App-a.apk

- dolgozapp.apk

- Learning_Machine_v1.apk

- Memoria.apk

- MilAxe.apk

- Pilots_Memory.apk

 

Megújult honlapunk

Kedves látogató!

Honlapunk megújult, a régi honlap anyagai továbbra is elérhetőek a itt:
archivum