Kezdőlap

A 11.B OSZTÁLY LÁTOGATÁSA A SZEGEDI EGYETEMEN

A 11. B osztály kirándulást tett Szegedre, az SZTE Junior Akadémia szervezésében több egyetemi kart is meglátogattak. Az egyik legizgalmasabb program a csokoládéval való ismerkedés volt a Mérnöki Karon, de vidám perceket okozott a saját kisfilm elkészítése is a Kommunikáció és Médiatudományi Tanszéken is. Bízunk benne, hogy sokan kaptak kedvet a továbbtanuláshoz!

 

 

A 11.C OSZTÁLY LÁTOGATÁSA A SZEGEDI EGYETEMEN

2022. október 28-án, pénteken a Bolyai 11. évfolyamos osztályai a Szegedi Egyetem SZTE Junior Akadémia programjának keretében látogatást tettek a Szegedi Egyetemen.

A 11.C osztály is kiválasztotta az előre felkínált gazdag listából az osztályt leginkább érdeklő programokat.

Az osztály 8 órakor indult a Bolyai elől, és másfél órás autóbuszos út után érkezet a szegedi Széchenyi térre, a városháza elé, ahol már várt ránk egy helyi idegenvezető, aki három csoportra osztotta az osztályt, és a csoportok játékos feladatok megoldásával ismerkedtek Szeged nevezetességeivel.

A városnéző élményséta után a Szegedi Egyetem Informatikai Karán, az Informatikai Központban hallgattunk érdekes előadást, az itt folyó mesterséges intelligencia fejlesztésekről.

Az Informatikai Központból a Bolyai Intézetbe vezetett utunk, ahol meglátogattuk az intézet könyvtárát, az előadó termeket, s közben Katonáné Dr. Horváth Eszter egyetemi docens adott tájékoztatót a Matematikai Tanszéken folyó oktatásról, a választható szakokról.

Az ebédszünet után laborlátogatáson vettünk részt a SZTE TTIK Fizikai Intézetben. Dr. Szalai Tamás csillagászati kutatásaiba engedett bepillantást, végül a Fizikai intézet nagy előadójában Ignácz Ferenc mesteroktató érdekes fizikai kísérleteivel kápráztatta el az osztályt. Az érdekes bemutató után még sokan ottmaradtak az előadóban, hogy maguk is kipróbálják a kísérleteket.

Az érdekes programok, és előadások sok hasznos információval szolgáltak az osztálynak a továbbtanulás lehetőségeiről.

 

 

 

egy százalék

Támogassa adója egy százalékával iskolánk alapítványát!

Appendix - A Bolyai János Gimnáziumért Alapítvány.

Adószám: 18364956-1-03

Köszönjük!

 

 

Közelgő események

No events

Eseménynaptár

January 2023
M T W T F S S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

 

 

Tanulást segítő appok

Letölthető diákjaink által fejlesztett appok:

- App-a.apk

- dolgozapp.apk

- Learning_Machine_v1.apk

- Memoria.apk

- MilAxe.apk

- Pilots_Memory.apk

 

Megújult honlapunk

Kedves látogató!

Honlapunk megújult, a régi honlap anyagai továbbra is elérhetőek a itt:
archivum