Kezdőlap

Az elmúlt hetekben, az érettségi vizsgák hevében rendhagyó szakmai találkozónak adott helyet a Kecskeméti Bolyai János Gimnázium. Többször olvashattunk a bolyais diákok sikereiről, a tudományos konferenciákon elért eredményeikről a környezetvédelmi projektjeikről, de ez az alkalom felszínre hozta, hogy akutató tanulók elméleti munkájuknak gyakorlati alkalmazásai is lehetnek. A gimnázium fizika szaktantermében megjelent érdeklődőket Dr. Harnos István igazgató köszöntése után a végzős trió Fekete Bálint Endre, Hornyák Máté Tamás, Szekeres György tanulók magasszíntű szakmai bemutatója követte az általuk készített környezeti mérő-adatgyűjtő egységről és annak gyakorlati alkalmazási lehetőségeiről.

 

 

 

 

Az előadás után helyszíni bejárás történ az iskola tetőterén, ugyanis a tanulók élőben mutatták be a működő rendszert. Az adatok begyűjtésére, tárolására és továbbítására Horváth Tibor rendszergazda segítségével az iskola informatikai rendszerét tették alkalmassá, hogy hálózatban működjenek a város különböző mérőpontjaira telepített készülékek folyamatosan és szinkronban mérjenek és küldjenek adatokat. Ez a lehetőség tette érdekessé, keltette fel figyelmét a város vezetőségének, szervezték meg először online módon a kapcsolatfelvételt az érintett szervezetekkel.

A helyszíni bejárás során Gaál József alpolgármester úr kiemelte a kreatív ötletben rejlő lehetőséget és ennek hasznosítását a város légköri szennyezési gócainak feltérképezésében. A Környezetfejlesztési csoport részéről Györkös Barnabás csoportvezető és Varga Levente térinformatikus úrak a konkrét megvalósítás lehetőségeit vázolták, a Városfejlesztő Kft. részéről Kanalas Imre úr a érési adatok elemzésének jelentőségéről tájékoztatta a jelenlévőket. A gimnáziumban évek óta folytatott diáktudományos munka gyakorlati alkalmazása a Neuman János Egyetem támogatása mellett a Magyar Agrár- és Természettudományi Egyetem urbanisztikai tanszék oktatóival, Mandula Péter hallgató részvételével bővült. Az Urban Management Solution Kft. (www.urbanms.hu) képviseletében bemutatásra került az általuk fejlesztett környezeti egység kínálta lehetőség. Képviseletükben Ticz Ádám, Ecsedi István és Szűcs András úrak az iskola tetőterén végeztek méréseket, szakmai megbeszélést az Nemzeti Tehetségprogram és az Útravaló - Út a Tudományhoz pályázati támogatás keretében megvalósuló kutatási projektek jővőbeli fejlesztési lehetőségeiről.

A szakmai találkozó Sikó Dezső szaktanár úr értékelésével, köszönetnyilvánításával fejeződött be.

 

egy százalék

Támogassa adója egy százalékával iskolánk alapítványát!

Appendix - A Bolyai János Gimnáziumért Alapítvány.

Adószám: 18364956-1-03

Köszönjük!

 

 

Közelgő események

No events

Eseménynaptár

December 2022
M T W T F S S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

 

 

Tanulást segítő appok

Letölthető diákjaink által fejlesztett appok:

- App-a.apk

- dolgozapp.apk

- Learning_Machine_v1.apk

- Memoria.apk

- MilAxe.apk

- Pilots_Memory.apk

 

Megújult honlapunk

Kedves látogató!

Honlapunk megújult, a régi honlap anyagai továbbra is elérhetőek a itt:
archivum