Kezdőlap

Kedves Vizsgázók!

 

A következőkben a Kecskeméti Bolyai János Gimnáziumban érettségiző diákokra, a résztvevő tanárokra és segítőkre vonatkozó szabályokat, kéréseket, előírásokat foglaljuk össze. Kérem, hogy mindenki, aki a gimnázium épületében vizsgázik, függetlenül a vizsga szintjétől és attól, hogy mely intézményből érkezik hozzánk, tartsa be a következő rendelkezéseket! 

Megjelenés egyenruhában.

Reggel a belépés az iskolába három kapun keresztül történik. 

1. kapu      Főbejárat: Irinyi utca 49. 

2. kapu      Ballagási kapu: az Irinyi utca felőli kiskapu a templom bejáratával szemben.

3. kapu      Hátsó udvari kapu: Berzsenyi D. utca felől, az épületbe az ebédlő melletti ajtón lépnek be a biciklitárolók felől

Minden bejáratnál őrzött biciklitároló áll rendelkezésre. A megfelelő bejáratokat az utcán irányító táblák fogják jelezni.

Mivel igyekeztünk a biztonság érdekében a belépést időben is tagolni, így minden teremnek kijelöltünk egy belépési kaput és egy idősávot, amikor és ahol az adott teremben vizsgázók belépnek az iskolába. Az érettségi első hetére vonatkozóan megtalálja mindenki a rá vonatkozó adatokat a mellékelt táblázatban. A táblázatban nem szereplő vizsganapokon a Főbejáraton kell belépni az épületbe és ügyelni arra, hogy a vizsga megkezdése előtt legalább 30 perccel korábban  meg kell érkezni!

 

Letöltés:belépési rend

 

Tehát előveszi mindenki az iskolájától kapott értesítést. Amennyiben a Bolyaiban vizsgázik az adott napon, megnézi, melyik teremben vizsgázik, majd az itt található táblázatban kikeresi a teremhez tartozó belépési kaput és a belépés idősávját(A táblázatban a különböző napok és tantárgyak bal oldalt alul különböző munkalapokon.)Kérjük, mindenki legyen pontos és fegyelmezett, hogy a torlódásokat elkerüljük. Kérjük, akinek van maszkja, hozza magával és már utcán is viselje. Legyünk tekintettel egymásra, és a szabályok betartásával, intelligens módon védjük környezetünket és magunkat! Várakozásnál kérem, mindenki tartsa meg - iskolán belül és kívül is - az ajánlott 2 m-es távolságot.

 

Az utcán a rendőrség, az iskolában az iskola dolgozói felügyelik a szabályok betartását. 

 

Az iskolába való belépésnél minden belépőnek kötelező a kézfertőtlenítés! A fertőtlenítő minden kapunál rendelkezésre áll. Kérjük, mindenki hozzon magával maszkot és lehetőleg egy kis zacskót, amelybe a szemetet gyűjti a vizsga alatt. A maszkot azonnal vegye fel mindenki, aki még az épületen kívül esetleg nem tette, a maszk használata kötelezőaz épületen belül. A maszkot csak a teremben, a helyükön vehetik le a tanulók, amíg a vizsgadolgozatot írják. A belépésnél, a mosdó használatánál, a felügyelő tanárral, folyosó felügyelővel történő adminisztráció, kommunikáció során és az épület elhagyása közben a maszkot használni kell!

A belépés után szükség esetén el lehet menni a mosdóba, ezután kérem, minden diák foglalja el a vizsgateremben az ülésrendnek megfelelő helyét, amit a vizsga megkezdéséig már nem hagyhat el! A tanterembe való belépésnél is minden esetben kötelező a kézfertőtlenítés.

A helye elfoglalásakor kérem, készítse ki minden tanuló a pad szélére személyazonossági igazolványát! Minden, a vizsga ideje alatt szükséges holmi a padra kerüljön, mobiltelefont kikapcsolt állapotban a táskában kell elhelyezni, a táskákat, szatyrokat pedig a vizsgateremben lévő fogasra, vagy az arra kijelölt helyre kell rakni. Kérem, hogy a karóráját is mindenki a táskájába rakja, minden teremben jól látható helyen van falióra. A vizsga megkezdése előtt 30 perccel kezdődnek a tájékoztatások.

 

A vizsgázóknak kilincset megfogniuk tilos! A vizsgatermek ajtaja a vizsgák alatt nyitva lesz, a mosdóknál takarító személyzet segíti az ajtónyitást és a fertőtlenítést. Ha valamiért mégsem működik így, akkor papírzsebkendő, törlőkendő segítségével nyissa a vizsgázó az ajtót, és mivel egyszerre csak egy tanuló tartózkodhat a mosdóban, akár résnyire nyitva is hagyhatja a fülkeajtót, hogy ne kelljen a kilincshez érni kézzel. Kilépéskor a mosdó ajtaját mindenképpen hagyja nyitva. Mosdó használata után is kötelező a kézfertőtlenítő használata a terembe belépésnél.

A vizsga alatt mosdóba csak a legszükségesebb esetben menjenek ki! A folyosón felügyelők szigorúan egyesével engedik a mosdóba a vizsgázókat, a várakozás alatt min. 2 m-es távolságot kell betartani a várakozók és felügyelő között.

A vizsgázók hozzák magukkal a használható segédeszközöket (matematika függvénytáblázat, történelem és földrajz atlasz, megfelelő szótárak stb.). Amennyiben van otthon, hozzák magukkal a vizsgán megengedett helyesírási kéziszótárt. Mindenki hozzon magának íróeszközt megfelelő mennyiségben, mert kölcsön nem kérhet, és mi sem tudunk biztosítani. Továbbá kérjük, mindenki hozzon magának papírzsebkendőt!

A matematika, történelem és földrajz vizsgák esetén a vizsgázók által hozott függvénytáblázat, atlaszok átnézésekor a felügyelő tanár nem fogja meg a segédletet, hanem a vizsgázó lapozza át a jelenlétében. A folyamat során mindkét fél részéről kötelező a maszk viselése!

 

Magyar helyesírási szótár használata a termekben:

A szótárért a vizsgázó maszkban jön ki, a kezét a szótár megfogása előtt befújja fertőtlenítővel, majd elviszi a helyére. Használat közben végig maszkot visel, használat után pedig visszateszi a különálló asztalra.

A dolgozat beadásakor a vizsgázó ellenőrzi, hogy a neve, vagy emelt szinten az azonosító száma rá van-e írva minden lapra (tisztázati és piszkozati pótlapra is), feltünteti a pótlapok számát a dolgozat borítóján a kijelölt helyen és a dolgozatban áthúzza az üresen hagyott helyeket. Maszkot használva kiviszi a dolgozatát a felügyelő tanárhoz – egyszerre csak 1 vizsgázó, közösen elvégzik a beadáshoz szükséges adminisztrációt, aláírja a kikészített jegyzőkönyvet. Összepakolja a holmiját, ezután távozik a teremből, távozáskor a szemetesbe dobja a lezárt zacskóban lévő szemetét. 

 

A vizsga végeztével kérjük, hogy a lehető leggyorsabban hagyja el mindenki az épületet, és a közterületen is tartsa be a veszélyhelyzettel járó távolságtartásra vonatkozó szabályokat és viseljen maszkot. Az eldobható maszkokat és használt védőeszközöket a kijáratnál erre a célra elhelyezett kukába lehet dobni.

Az épületben minden szükséges helyen pumpás fertőtlenítők rendelkezésre állnak.

 

Köszönjük, hogy a szabályok maradéktalan betartásával segíti az érettségi biztonságos lebonyolítását!

 

Jó munkát és egészséget kívánunk!

Kecskeméti Bolyai János Gimnázium

 

egy százalék

Támogassa adója egy százalékával iskolánk alapítványát!

Appendix - A Bolyai János Gimnáziumért Alapítvány.

Adószám: 18364956-1-03

Köszönjük!

 

 

 

 

Öregdiák találkozó 2023. május 13.

Közelgő események

No events

Eseménynaptár

December 2023
M T W T F S S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

 

 

Tanulást segítő appok

Letölthető diákjaink által fejlesztett appok:

- App-a.apk

- dolgozapp.apk

- Learning_Machine_v1.apk

- Memoria.apk

- MilAxe.apk

- Pilots_Memory.apk

 

Megújult honlapunk

Kedves látogató!

Honlapunk megújult, a régi honlap anyagai továbbra is elérhetőek a itt:
archivum