Kezdőlap
A Magyar Diáksport Szövetség és a sportért felelős állami vezetők minden évben értékelik az előző tanév Diákolimpiai általános-, közép- és a kis iskolák között versenyein kiemelkedően szereplő intézményeket és a testnevelésben, sportversenyekre való felkészítésben végzett pedagógusok munkáját.
 Az elmúlt évtizedben a legjobbaknak a Magyar Tudományos Akadémia Vörösmarty-termében adták át az elismeréseket. Idén viszont a vírushelyzet közbeszólt. Ezúttal 2021. március 23-án az MDSZ képviseletében a Dél-Alföldi iroda vezetője, Vincze József és Zsámboki Anna, a Kecskeméti Tankerület Központ igazgatója személyesen hozta el, és adta át a Kecskeméti Bolyai János Gimnázium igazgatójának, dr. Harnos Istvánnak az ország „Legeredményesebb középfokú iskola” címéért járó díjat.
 
A Diákolimpia, melyen minden tanévben közel 150 ezer tanuló vesz részt ma már a legnagyobb országos tanulmányi verseny. Ezen a kecskeméti Bolyai János Gimnázium diáksportolói évtizedek óta kiválóan szerepelnek. A legutóbbi években a Bolyai gimnázium a dobogó harmadik, majd a második, most pedig a dobogó legmagasabb fokán végzett. Mint ismert az MDSZ az előző tanév március közepéig meg tudta rendezni a legtöbb sportág diákolimpiai országos döntőit, ahol a Bolyais diákok atlétika ügyességi és váltó csapatbajnokságon három bajnoki arany, két ezüst-, és egy bronzérmet szereztek. Az iskola lány kosarasai és fiú röplabdázói pedig harmadik helyezést érték el az országos döntőn. A fiú kézilabda és futsalcsapatuk az országos elődöntő dobogójáig jutott, de a remek egyéni versenyzőik is hozzájárultak az országos elsőséghez.
A gimnázium testnevelői: Nyilas Beáta, Ábel József, Kovács Gergely, Szabó Tamás, de a sikerekben az egyesületi edzőknek és a gyerekek korábbi iskoláinak testnevelőiknek is fontos szerepük volt.
 

https://hiros.hu/sport/elso-helyen-vegzett-a-bolyai-janos-gimnazium

egy százalék

Támogassa adója egy százalékával iskolánk alapítványát!

Appendix - A Bolyai János Gimnáziumért Alapítvány.

Adószám: 18364956-1-03

Köszönjük!

 

 

Közelgő események

No events

Eseménynaptár

December 2022
M T W T F S S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

 

 

Tanulást segítő appok

Letölthető diákjaink által fejlesztett appok:

- App-a.apk

- dolgozapp.apk

- Learning_Machine_v1.apk

- Memoria.apk

- MilAxe.apk

- Pilots_Memory.apk

 

Megújult honlapunk

Kedves látogató!

Honlapunk megújult, a régi honlap anyagai továbbra is elérhetőek a itt:
archivum