Kezdőlap

A Kecskeméti Bolyai János Gimnázium " Kecskemét összehasonlító környezeti terhelési térképe" projekt környezeti mérésekre alapult, műszaki és természettudományok iránt érdeklődő, digitális mérőeszközök gyakorlati alkalmazásait előtérbe helyező tanulók bevonásával valósult meg. A város különböző részein végzett méréseket tanulmányozva következtetéseket, megoldási javaslatokat tehetnek a tanulók. A tehetséggondozó programba bevont 10-11. évfolyamos tanulók különösen a természettudományok iránt mutattak nagy érdeklődést. Tanulmányaikban kitűnő eredményeket értek el, tanulmányi versenyeken eredményesen szerepeltek. Elméleti és szakköri tevékenységekben élen jártak, de a gyakorlati érzékük, manuális készségeik is sokat fejlődte. Közös érdeklődési területeik lettek, sok szakirodalmat olvastak. Gondolataikat, ötleteiket megosztották egymással, gyakran fantáziájuk vezérelte cselekedeteiket.

 

A tevékenységek sokszínűsége (elméleti oktatás, laboratóriumi kísérletek, terepi gyakorlati mérések, tanulói értékelés és bemutatás, angol szaknyelvi gyakorlás, intézményi látogatás) megteremtette a különböző motiváltságú és érdeklődésű tanulók közös tevékenységének lehetőségét. A hosszú távú munka felszínre hozza az egyéni tehetségeket a megfelelő érdeklődési területeken. A tanulmányi versenyeken, pályázatokon, diákkonferenciákon sikeresen szerepeltek, a rájuk bízott feladatokban lelkesek voltak. A szakmai tevékenységi program a tanulók széleskörű bevonásával valósult meg szaktanári vezetéssel. Ezt a programot kiegészítette a Neumann János Egyetem részéről biztosított Arduino programozási előadások és gyakorlati bemutatók 2020. január és február során.

 

A projekt megvalósításához beszereztük a szükséges szenzorokat, Arduino alaplapokat és tápegységeket. Mérőegységeket készítettünk, melyeket terepi viszonyokban is kipróbáltunk. A 2019/2020-as tanév őszi szünetében egy lelkes csoporttal a debreceni NI laboratóriumaiban 3 napos szaktáborban vettünk részt, gyarapítva ismereteiket a programozható robotok alkalmazási területeiről. Hasznos volt a 2019 novemberében szervezett budapesti Tudásexpon való sikeres bemutatkozásunk, hasonlóan nagy érdeklődés övezte a decemberi 4 órás nyílt napi foglalkozásunk is. Komolyan vettük a tanulmányi versenyeken való részvételeket a természettudományos és környezeti ismereteink gyarapítása érdekében. A KUTDIÁK szervezésében a csapatunk a Kárpátmedencei döntőbe jutott, a poszterversenyen is eredményesen vett részt. Készültünk a Veszprémi Pannonegyetem Környezeti konferenciájára, hasonlóan a Kecskeméti Neumann Egyetem robotika versenyére, de ezek a járványhelyzet miatt elmaradtak. A tervezett 2 napos tanulmányi útunk, mely a projekt zárása lett volna, a kialakult helyzet miatt meghiúsult. A meghosszabbított őszi periódusban, a fentiek kárpótlása érdekében sikeresen neveztünk BME Energetikai Szakkollégiumának tanulmányi versenyére, folyamatosan készülve sikeresen mutattuk be középdöntős pályázatunk.

 

A pályázathoz tartozó fotóalbul elérhető itt.

egy százalék

Támogassa adója egy százalékával iskolánk alapítványát!

Appendix - A Bolyai János Gimnáziumért Alapítvány.

Adószám: 18364956-1-03

Köszönjük!

 

 

 

 

Öregdiák találkozó 2023. május 13.

Közelgő események

No events

Eseménynaptár

October 2023
M T W T F S S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

 

 

Tanulást segítő appok

Letölthető diákjaink által fejlesztett appok:

- App-a.apk

- dolgozapp.apk

- Learning_Machine_v1.apk

- Memoria.apk

- MilAxe.apk

- Pilots_Memory.apk

 

Megújult honlapunk

Kedves látogató!

Honlapunk megújult, a régi honlap anyagai továbbra is elérhetőek a itt:
archivum