Kezdőlap

Iskolánkban hagyomány, hogy az érdeklődő, kutató tanulókkal rendszeresen indulunk a BME Energetikai Szakkollégiumának, középiskolások számára kiírt energetikai, többfordulóscsapatversenyén. Eddig is szép sikereket könyvelhettünk el, sőt több olyan volt diákunk is van, aki korábban versenyzett e megméretésen, most pedig egyetemistaként ott van a szervezők között. 

Az első fordulóban négy részletben kellett a csapatoknak tudásukról számot adni elméleti és gyakorlati feladatok kidolgozása során. Országos szinten több száz csapat nevezett be, közülük a legjobb húsz jutott a második fordulóba, azaz a középdöntőbe. Csapatunk, a „Bolyongók” kiválóan teljesített. Kulmán Balázs, Szűcs Eszter és Fekete Bálint alkotta csapat

bekerült a középdöntőbe, melyen online álltak a zsűri elé és adták elő energetikai projektjük az elektromos autók aktualitásáról.

A csapatnak a középdöntőre, az energetikai feladatok megoldása mellett egy esszét is kellett írniuk az elektromos autók környezeti, gazdasági hatásairól, bemutatva ezzel korunk közlekedési technikájában rejlő lehetőségeket. A BME országos versenye széles körű természettudományi elméleti és gyakorlati ismereteket vár el a diákoktól, a környezetvédelmi alkalmazásoktól a modern energetikai felhasználási alapokig. 

Az idei gyakorlati feladatok fókuszában a hulladékok hasznosítása szerepelt, a PET palackok gyakorlatban történő újrahasznosítása. Négy területből lehetett választani: oktatásban, kereskedelemben, háztartásban és az iparban. A Bolyongókkal az oktatás területe mellett döntöttünk. Olyan eszközt valósítottunk meg, mely vízből „bort” varázsol. A „Varázsdobozunk” a fizikai közlekedőedények elve alapján mutatja be, hogyan „válik” érthető módon egy-egy folyadék üdítővé, itallá. A pontosan előkészített összetett projektmunka, a sikeresen bemutatott prezentációjuk meghozta az újabb lehetőséget, bekerültünk az országos döntőre behívott „Top 10”-be! 

 

A projekt leírása letölthető innen: flakonos varázsdoboz 

 

További kitartást és eredményes küzdelmet a hamarosan sorra kerülő országos döntőn!

egy százalék

Támogassa adója egy százalékával iskolánk alapítványát!

Appendix - A Bolyai János Gimnáziumért Alapítvány.

Adószám: 18364956-1-03

Köszönjük!

 

 

Közelgő események

No events

Eseménynaptár

December 2022
M T W T F S S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

 

 

Tanulást segítő appok

Letölthető diákjaink által fejlesztett appok:

- App-a.apk

- dolgozapp.apk

- Learning_Machine_v1.apk

- Memoria.apk

- MilAxe.apk

- Pilots_Memory.apk

 

Megújult honlapunk

Kedves látogató!

Honlapunk megújult, a régi honlap anyagai továbbra is elérhetőek a itt:
archivum