Új Széchényi Terv                 

TÁMOP 3.1.7-11/2-2011-0034

A Bolyai János Gimnázium referencia intézményé válása

REFERENCIA INTÉZMÉNY Vissza a nyitólapra
 

                                  

A referencia-intézmény egyedi, más intézmények számára is példaértékű, működésében koherens, befogadó, gyermekközpontú pedagógiai gyakorlattal, szervezeti innovációval rendelkező és ezt szolgáltatásaiban publikálni, valamint átadni képes közoktatási intézmény. A referencia-intézmények a közoktatás fejlesztésének minősített bázisai lesznek.

    Célunk, hogy hatékonyabban tudjuk továbbadni tapasztalatainkat. Eddigi eredményeink bizonyítják színvonalas tehetséggondozó munkánkat. Jelenleg is szoros kapcsolatot tartunk Kecskemét iskoláival, célunk, hogy a nálunk hospitáló pedagógusok fogadása még szakszerűbb legyen. Néhány munkaközösségünk most is fogad a gyakorló tanításra hallgatókat. E tevékenységet kívánjuk bővíteni azzal, hogy felsőoktatási gyakorlóhelynek is jelentkeztünk. A mentori képzésre 6 pedagógus jelentkezett.

Referencia területünk a tehetséggondozás.
Jó gyakorlataink:
         Német nyelvoktatás a Bolyaiban
         Gólyanap
          Filmszem 

     A fejlesztési tervünkben vállalt 114 óra felkészítés, 480 óra továbbképzés és a 15 fős tantestületi képzés után szakszerűbben tudjuk továbbadni az iskolánkban folyó tehetséggondozó munkánkat. Fejlesztő teameket alakítunk, a képzések után szakmai műhelymunkában fogjuk kidolgozni belső szabályzatainkat, jó gyakorlataink bemutatásának minőségbiztosítási dokumentumait.

      A felsőoktatási gyakorlóhely funkció ellátására 6 pedagógus jelentkezett mentor továbbképzésre. 
A projektben résztvevő pedagógusok iskolánk dolgozói, akik munkájukat a későbbiekben is az intézményben végzik.

     A vásárolt irodabútorok színvonalas környezetet biztosítanak a tárgyalásokhoz, az informatikai szoftverek évekig szolgálják majd a referencia intézmény jó gyakorlatainak továbbadását.