A Bolyai János Gimnázium régóta szerves résztvevője a különböző tudományos konferenciáknak, versenyeknek. Számos kutató előadását hallhattuk már különböző témákban, de gyakran saját fizika tanáraink hoztak számunkra új, érdekes kutatási lehetőségeket.

Mi is így lettünk „kutató diákok” Hornyák Máté Tamás és Szekeres György. Részt vettünk egy Micro Bitekről szóló előadáson, aminek a végén felkerestük tanárunkat, Sikó Dezsőt azzal, hogy szívesen foglalkoznánk ezzel a területtel. És innen kezdődött el minden. A tanár úr mindenben segített munkáink kapcsán ő javasolta nekünk a különböző versenyeket konferenciákat, illetve rengeteget segített szaktudásával is. A precíz felkészülésnek és a rengeteg belefektetett munkának meg is lett a gyümölcse, ami nem mindig a verseny eredményekben mutatkozott, meg hanem a felkészülés során szerzett tudásban és tapasztalatban. Ehhez a munkához nagy mértékben hozzájárult Haramth Zsolt tanár úr munkája, aki akár későn esténként is szívesen segített nekünk. Ő biztosította azon informatika tudás elsajátaításnak lehetőségét, amelyet elsajátítva, megvalósíthattuk terveinket, projektjeinket.

A hátteret, ami nélkül egyetlen kutatásunk sem valósult volna meg iskolánk és a Kecskeméti Tankerületi Központ biztosította számunkra, illetve felkészítő tanárunk rengetett szabadidejét nem kímélő segítsége. Ezúton is megköszönjük nekik támogatásukat.

Szekeres György

Szekeres György

Sikó Dezső

Sikó Dezső

Harmath Zsolt

Harmath Zsolt

Hornyák Máté Tamás

Hornyák Máté Tamás